Ásványkarkötő

Türkinit | Lávakő | Ametiszt | Ónix | Tigrisszem | Rózsakvarc | Lila achát | Homokkő | Citrin | Hegyikristály | Karneol | Hegyikristály

Ásványkarkötő

Türkinit

Segít a fogyásba és a salaktalanításban, mert élénkíti az emésztést, illetve a szervezet méregtelenítését. Erősíti a hasnyálmirigyet, valamint csökkenti a koleszterinszintet. Ezért használhatjuk emésztési problémák és gyomorfájás esetén is. Enyhíti a bélzavarokat, a gyomorémelygést, a hányingert. Higgadtságot, türelmet kölcsönöz. Tulajdonosát megtanítja, hogy meghallgasson másokat, elmélyíti az önmaga és mások iránti szeretetét. Magához vonzza a testi, az emocionális, lelki mérgeket, így segítve minket, hogy olyan tisztává és világossá váljunk, mint amilyen ő maga.

Csillagjegy: Kos.

Tigrisszem

Az ásvány nevében minden benne van, amit spirituális síkon nyújtani tud. Elősegíti a "tiszta" szemmel látást. Segít, hogy magunkat és a körülöttünk lévő világot perspektivikusabban lássuk. Ennek köszönhetően figyelmesebben tekintünk a környezetünkre. Ezzel a fokozott megfigyelési képességgel könnyebben tudunk döntéseket hozni és problémákat megoldani. Azoknak az embereknek kitűnő választás ez a kő, akik nehezen döntenek. Ebből a tulajdonságából fakadóan jól használható a kő tanulmányaink során, vizsgák alkalmával. A tigrisszem megfékezi a túláradó energiákat, izgalmakat, amelyek helyét mélységes belső béke és védettség érzete veszi át. Csont- és ízületerősítő hatása van, mozgásszervi merevség ellen egyaránt hatásos. Erősíti a légutakat, emiatt meghűlés, köhögés, asztma ellen hathatós segítséget nyújt.

Csillagjegy: Kos, Bika, Ikrek, Oroszlán.

Citrin

A azdagságot hozó kristályok közé tartozik. Ez a dinamikus kő vonzza a gazdagságot és a gyarapodást, sikert. Arra ösztökél, hogy megosszuk másokkal azt amink van, s mindeközben segít abban, hogy megtartsuk a vagyonunkat.

Csillagjegy: Kos, Ikrek, Szűz.

Lávakő

A lávakőnek az obszidiánhoz hasonlóan szintén erős energetizáló hatása van. Már a korai indián és ősmagyar sámánok is alkalmazták gyógyítás céljából. Méregtelenítő, serkentő, regeneráló energiákkal hozzuk összefüggésbe, hiszen biztosítja az egyensúlyt a szervezetben. Rendkívül magas ásványi anyag tartalma miatt általános frissítő, nyugtató hatású. Erősíti az izmokat és kötőszöveteket. A lávakő ásvány többek között a közérzetjavító hatásáról egyaránt ismert, ezért a mindennapos viseletre készült ékszerek tökéletes alapjául szolgál.

Csillagjegy: Bak, Skorpió.

Rózsakvarc

A feltétel nélküli szeretet és a végtelen béke köve. Mélyreható belső gyógyulást és önszeretetet biztosít. Nyugtat, biztat, valamint kitűnő a hatása trauma, krízis idején. Erősíti az idegeket, segít az alvási zavarok, álmatlanság esetében.

Csillagjegy: Bika, Mérleg.

Hegyikristály

A hegyikristály ásványról úgy tartják, hogy az egyik leghatékonyabb erősítő kristály, mestergyógyítóként is szokták nevezni. Segítheti a szervezet energiái oda áramoltatni, ahol a legnagyobb szükség van rá. Az egész energetikai rendszer megtisztulásához és újra feltöltődéséhez szintúgy hozzájárul. Egyesek szerint ez az ásvány nagyon jól tudja tárolni az információkat. Hatásos blokkoldó kristályként van számon tartva, mely segítheti a környezetében a harmónia helyreállítását. Mindig azon az energiaszinten rezeg, ami a legáldásosabb az éppen végzett spirituális tevékenységhez vagy a szükséges regenerálódáshoz.

Csillagjegy: mindegyik.

Ametiszt

Ez az ásvány az egyik legerősebb és leghatékonyabb mind közül, a 12 mesterkristály egyike. Az ametiszt javítja az agy koncentráció képességét, tisztítja a vért, kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket és jótékony hatással van az érrendszeri problémákra. Általános fájdalomcsillapító hatása van, ezért kiváló migrénes fejfájásra, valamint csökkenti a pszichológiai fájdalmakat is. Hatékonyan oldja a stresszt, kiegyensúlyozottá teszi viselőjét. Őseink erős, nyugtató kőnek tartották. Ha egy tiszta, világos ametiszt a párnánk alá helyezünk, akkor biztosítja a nyugtató, mély alvást. Összekapcsolja a fizikai, szellemi érzelmi testet a spirituálissal. Átalakítja a felénk irányuló negatív energiákat, így tisztítja, valamint vési auránkat. Hordozójának biztonságérzetet és nyugalmat egyaránt ad. Paranoid skizofréneknek a használata tilos!

Csillagjegy: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Vízöntő, Halak.

Lila achát

Nyugtató kő. Erősíti önbizalmunkat, bátorságot ad, táplálja a szeretet. Tisztítják az aurát, elnyeli a negatív energiákat. Megnyugtatják az elmét, ezért gondolattisztítók. Emellett pedig egyensúlyt teremt bennünk, kiegyensúlyozzák az jin és ja energiát. Ráébresztenek önmagunk értékeire.

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Skorpió, Rák.

Karneol

Vitalizál, élénkít, megerősíti a szervezetet. A karneol fejleszti a memóriát és az elemzőképességet, valamint konkretizálja, megfoghatóvá teszi a megérzéseket. Meditáció közben eltávolítja az oda nem illő gondolatokat és az álmodozókat összekapcsolja a mindennapok valóságával. Élesebbé teszi a figyelmet, megszünteti a szellemi lelassulást, fokozza az éberséget. A karneol hatékonyan véd az ártó érzelmektől: irigységtől, dühtől, sértődéstől. Csillapítja a haragot, száműzi az érzelmi negativitást és pozitív erőt ad. Depresszió ellen is ajánlott.

Csillagjegy: Kos, Rák, Oroszlán, Szűz, Vízöntő.

Ónix

Az ónix erőt ad. Támogatást biztosít nehéz vagy zavaros körülmények között, valamint óriási fizikai vagy szellemi stressz időszakában. Segít magunkba szívni azuniverzumból azokat az energiákat, amelyek szükségesek a gyógyuláshoz vagy bármi más célra. Fokozz az életerőt, a következetességet, valamint a kitartást.

Csillagjegy: Bak.

Homokkő

Erőteljesen befolyásolja a menstruációs ciklust, enyhíti az ezzel összefüggő rendellenességeket és feszültséget. Hatása legerőteljesebben az érzelmek lecsillapításában érvényesül. Tudatossá teszi a tudatalattit, fokozza a megérzést és az empátiát. Csillapítja a felindulást, amelyet helyzetek vagy érzelmi okok váltanak ki. 

Csillagjegy: Rák, Szűz, Mérleg, Skorpió, Vízöntő, Halak.

Sólyomszem

Védelmet nyújtó kő, az egyik legerősebb talizmán. Egyes kultúrákban szerencsekőnek is tartják. Nyugtat és oldja a stresszt. Erősíti a légutakat és a tüdőt, így gyógyítja a meghűlést, köhögést, asztmát. Jó hatással van az ízületekre, valamint a csontozatra. Aktiválja a mozgásszerveket, hatásos azok merevségével szemben. Segít porckorong-problémáknál, lumbágónál, reumánál, térdízület-gyulladásnál. Mindemelett segítséget nyújt az idegi betegségek esetében is. Erősíti a gyomrot és a májat, illetve baktériumok és vírusok ellen egyaránt hasznos. Nagyon jó hatással van a szeme, jól alkalmazható a különböző szembetegségek esetében. Megóv a rövidlátástól, a gyulladásoktól. Ezenkívül pedig erősíti a szaruhártyát.

Csillagjegy: Kos, Vízöntő.

Árlista

Hegyikristály

3 500 Ft

Ametiszt

3 800Ft

Rózsakvarc

3 500 Ft

Citrin

3 500 Ft

Karneol

3 500 Ft

Homokkő

6 500 Ft

Tigrisszem

3 500 Ft

Sólyomszem

3 500 Ft

Lávakő

3 500 Ft

Lila achát

3 500 Ft

Ónix

3 500 Ft

Türkinit

3 500 Ft